PolitikerVad driver en människa till att arbeta politiskt?

Det är min frågeställning i mitt nya "projekt" i skolarbetet!   Som jag sen ska berätta om muntligt inför klassen. 

Jag har funderat lite på hur jag ska lägga upp mina "intervjuer" med de personer jag valt ut som offer för min nyfikenhet. Jag har två säkra som jag ska bestämma (har bestämt) tid med, jag har en del andra krokar ute, till lite högre befattningar i  den politiska rangordningen - de har inte svarat! Kan det vara betecknande? Kan kanske vara en punkt i mina slutsatser.
Jag har själv "i mitt tidigare liv" varit politiskt aktiv, jag vet ju vad som drev mig, därav mitt intresse - är det samma drivkraft hos alla? Är det berömmelse? Pengar? Makt? Spännande ska det bli i alla fall.

Mina två första träffar är bokade till på onsdag den 2:a. Den första jag ringde till låg och sov! Börjar bra det här. Han berättade att han kvaddat sin nya bil sent igår kväll. Han var oskadd, men mycket omtumlad och många tankar snurrade. Änglavakt.  Efter att vi pratat läste jag nättidningen - och där stod det ju! OM jag läst tidningen innan hade jag förmodligen inte vågat störa med mitt "lilla". Nu ordnade det sig, med både "bokning av tid" och att han fick berätta själv vad han varit med om.  Nr två på listan är min sambos chef! Han har börjat jobba politiskt nu vid 54 års ålder? Varfördå?
Nu ska jag slänga mig på kommunalrådet  igen och höra varför han inte svarar på tilltal?


HURRA, mitt föredrag är klart!Pust.
Nu är föredraget klart - jag har hållit föredrag för mig själv här på morgonen - och nu anser jag att det får vara klart!
Ska testa bilderna på over head:en på skolan idag. I förväg, man ska ju bara förberedd sägs det ju. Jovisst, jag vet, stenåldershjälpmedel ! Men, nått blir det nog!

Jag ska ta med mina Svenska-kompisar på en resa till "Värdens starkaste tidvattenström" i Norge!  Hoppas dom kommer att uppskatta mitt resmål. (hoppas dom förstår vad jag vill ha sagt kanske man ska säga !? , och att jag INTE svimmar)

Nu har jag bara hemtentan kvar, den som ska vara klar på fredag, sen är veckans begivenheter klara.

För övrigt så har jag målat dörr + foder i källartrappen, ett dörrfoder i källaren + fingrar och tår, nu på morgonen. Väggarna i källar-rummet och trappen upp blev klara i gårkväll. Nu blir det inte mera där nere, nu är det uteaktiviteter som gäller.....Måndag morgon!
HURRA !


Nja, fast egentligen så är vardagarna ganska bra.Lugnt och stilla, man vet precis vad man har att göra - vad, hur och när!

Man VET vad man ska göra, men ändå så slingrar man sig.....

Jag har ätit frukost, redan klockan 7, strukit 8 skjortor  (modell herr!), avbokat min fortsatta medverkan i "samtalsgruppen" , tränat på mitt anförande framför spegeln......
Behöver träna mera, behöver skriva mera på in hemtenta i data.

Ute regnar det!  Det är HURRA bara det. I Boden använder gatukontoret sand när de sandar, låter helt OK, men,  inte sånnhär finaste badstrandssand. Vilket har till följd att nu på våren så flyger detta runt som om vi befann oss i Sahara. Regn, sopmaskiner, mera regn och till slut gräs kan kanske få stopp på eländet.
ALLT ute är täckt av ett fint glimrande lager av sand. För övrigt så är hela området,  Boden - Norrbotten som ett enda stort sandtag....

Hmmmm ..... surfa runt lite efter uppgifter till mitt SH-arbete? 
Det är ganska kul att få använda datorn - hela dagarna - i skolarbetet. Jag gillar datorer.

Mitt heta humör


Är det bra att ha hett humör?

Jag som är en sånn mes - fegis - osynlig person

Å så ibland, blir jag så arg, het, tokig så jag skulle kunna gå i bitar. Ibland så pass så jag får huvudvärk efteråt !  Men  jag kan faktiskt skratta åt situationen efteråt, efter en stund eller nån dag eller så...

men ändå - är det bra - eller rättare  - VAD BEROR DET PÅ ??

Igår blev jag irriterad på vår datalärare, (inte tokig och arg, bara irriterad) Före påskledigheten sa hon att vi skulle börja med ett nytt avsnitt - nästa gång!. Vi har haft inlämningsuppgift med slutdatum 13/4, vi ska med andra ord börja på ny kula. Vad händer, jag sitter där färdig med min PowerPoint-sida öppen - väntar spänt på vad som komma skall.
"Inte idag" ?? Vi börjar i morgon, säger människan. Du har kanske några uppgifter du inte gjort ?
NÄ, för tänk - jag hade inte det.  Här har man suttit hela dagen och väntat på att få gå på dagens enda lektion, med start klockan 15,30 å så blir det bara ett jasså....

Naturligtvis!       Heta jag  - jag gick hem,   men   jag blev  inte arg  (jo jag blev arg, men visade bara lite syrlig irritation)  jag stampade inte,  jag sa inga ofördelaktiga saker.  Men -  jag loggade ut mig lugnt och stilla och gick hem! 
Det var då jag började fundera på mitt heta humör.... Det passar liksom inte ihop med min framtoning, som folk tror jag är.....

Funderingarna började redan på förmiddagen, jag mailade med en dam på mitt jobb, jobbet som jag är ledig från. Det var tjafs med arbetsledare, hot om arbetstvång (igen),  facket indraget  (igen)  mm.
Å då tänkte jag just att: TUR att inte jag var där för jag skulle ha blivit så arg och höjt min röst och hävdat vår rätt.

Jag kanske inte är så mesig som jag själv tror ??

HäromkvällenHäromkvällen
gjorde jag något som jag inte gjort sedan Mathias dog.

 Jag tänkte fråga honom om en sak ????

Slötittade på TVn en kväll, såg något - och det slog mig att "Mathias vet - jag frågar honom" !?


Förut har det varit självklart i mitt sinne att han är bortom sådant, men i det förvirrade ögonblicket så fanns han och jag skulle fråga.......


Jag har funderat lite på vad det betyder, har jag kommit över sorgen eller har jag förträngt den ???
Eller ? Eller??

Uppe med tuppen!
NU har jag varit ute och putsat fönster!
Klockan sju på morgonen....

Vad kan det vara jag försöker undvika att göra?
 
- JO - jag ska författa ett föredrag!
********************************
Eftertext:
Nu är klockan 10:37, tre fönster putsade, två gardiner ut på hastig avdammning och sedan upp igen, en ny i datarummet en sk datagardin. Fusk på högsta nivå alltså,  men
Några meningar på föredraget är dock författade.... så de´så..


Gammal?

Jag tror jag blivit gammal.

Gammal sur gnetig kärring.

I lördags var vi ute och premiärpimplade sambons nya pimpelspö, förmodligen sista pimpelturen också denna säsong. Isarna sjunger på sista versen...


Men alltnog, till irritationsmomentet.
Jag är ingen skoterhatare, ingen skoterfantast heller, men, jag har alltid hävdat att skotern är fantastisk för dem som annars inte skulle ta sig ut i naturen. (Jodå, jag har också ägt och kört skoter i mitt tidigare fjällnära boende)
Till saken hör kanske att jag kommer från fjällandet, vita vidder, orörd natur, långt långt långt att ta sig ut på sjöarna, eller fjället.

Nu, i lördags, var vi två skutt från allmän väg, även jag som är ganska klen att gå och bära, bar min stol och min ryggsäck - hela vägen fram till pimpelhålet!

Det var skotrar, å skotrar och åter igen skotrar. De åkte mellan hålen, de skjutsade varandra hit och dit, det var ett liv utan dess like.

Sambon och jag satt några meter ifrån varandra och i vissa stunder kunde vi inte ens prata med varandra ???
Dessutom så var förarna inga ungdomar?  ???

Jag satt där och funderade om jag blivit gammal eller vad det beror på, förr reflekterade jag inte, men kanske det beror på att jag tycker  att i fjällen/skogen är skotern ett transportredskap på ett annat vis. Här är det mer kustnära än fjällnära.

I vilket fall som helst så blev jag irriterad, sen blev jag  irriterad på mig själv för att jag blev irriterad.
Tänkte - nu fasen är jag ju en sånn där kärring som jag irriterade mig på förr ......


För övrigt så fick sambon en fisk, den dugde inte ens som kattfisk.

Ligger i släkten ??

Läste mail från dotter, att hon gjort bort sig med att avboka dagens tid hos tandis .  Bara det att det var fel vecka!


JAG...
... har stampat iväg med den nyinköpta korvringen till affären. Datumet hade gått ut! OOjj va upprört arg jag var.

Hmmmm.... fel månad....

Jag fick ta min korv, be om ursäkt och gå hem!

Kan det vara ett släktdrag?

Måla håret


Nu ska jag gå och måla håret.

Sen - ska jag klippa av mitt målade hår ??

OCH

betala en förskräcklig massa pengar för det hela
- vart ligger logiken??

Påskresa ?

Antingen så är jag inte nog häxaktig, för tung, har ovillig reskamrat (Månsan), startproblem med kvasten eller helt enkelt för hemkär! ??

Det blev ingen Blåkullafärd för mig!

Vi satt här hemma, sambon och jag, och väntade och väntade på ruskvädret. Ett sånnt där riktigt påskoväder, så vi kunde gå mellan fönstren, titta ut och ojja oss över busvädret. Sen släntra förbi kylskåpet på väg mot vilolägret!

Jo hoppsan hejsan!

Lite kallblåst blev det, solen har strålat, vi har varit ute och tagit långpromenader, suttit på altanen med en bira, grillat hamburgare - MYST!

Vi gjorde faktiskt en liten utflyckt, lyckades slita oss från den goda påskmaten och dagbädden en liten stund. 
Vi tog en tur till bloggvännen Solskuggan! Lite spännande är det allt att träffa människor i r.l. som man tycker man känner, människor, som har delat med sig av sina innersta tankar. Gott och lett.

OCH - naturligtvis var hon så go som jag förstod att hon skulle vara ! God, glad, men med det djup och klokskap som ett krokigt liv ger dem som förvaltar livet!  Maken! Hiihi... jag har fått träffa hennes underbare make!

Tyvärr var vi tvungen att resa hem hals över huvud för sambons skyttekompisar från Jämtland var i bygden på SM- skjutningar och vi hade bett den hälsa på oss! Och just när vi var på bloggbesök så sms:ade de... tänk teknikens under!

Ja, det var väl Påsken i ett nötskal - eller äggskal kanske?!

Kolla

Kolla kolla

vad älskade sambon köpt till mig


image36
han vet att jag älskar röda telefoner.....


Tisdag - eller ...

I morgon ska jag ha Samhällsprov. Kan redan nu tala om att det kommer att bli ett og!
Så var det inte mera med det, jag läser och läser och inget fastnar över huvud taget ???

Jag är tillbaka i "huvudtillståndet" jag var i i fjol.... allt rinner av. Jag har haft en novell som skulle skrivas. Insåg att jag var tvungen att göra en sak i taget. Så novellen är klar, men det fastnar inget Samhällsläs i huvvet ändå.

Nu är jag ju så väluppfostrad så även om jag vet att det inte kommer att gå, så går jag dit ändå. Klockan 8,20 är provet, klockan 10,05 ska novellen lämnas in!  Sen får jag ledigt från lektioner ända till efter påsk.

Under påsken ska jag förbereda ett föredrag, göra en inlämningsuppgift i Excel + börja med hemtentan i datakunskapen.....  det är bara det jag ska göra. :)
Å så ska jag äta gott, kanske grilla på altanen?  Vila.  Umgås med sambon. Vila lite mer, å så kanske vi kommer ut på nån sjö?
Nu var det ju inga strålande väderleksrapporter - men - det ska bli så mysigt.

Bara jag kommer förbi den här förbaskade skrivningen i Samhälle.......

Måndag morgon

.... jag borde läsa läxa
..jag borde skriva novell


Nu har jag haft besök av dotter, UNDERBART - kort med intensivt i Boden. Hon har haft sin s.k. "innevecka" på skolan i H-sand. Sen tog hon vägen förbi Mamman på vägen hem !!!!
I rakt motsatt riktning, 60 mils omväg.
Vi har för ovanlighetens skull umgåtts mycket den sista tiden - först i Jämtland 5 dagar, på pappan/moffans sängkant. Sen hade vi gemensam resa till syster/dotter/måg/barnbarn ... å nu kom hon hit.
Nästan som förr i välden när vi bodde nära - Det är när man får uppleva någon sådan här vecka som man inser vad det innebär att bo 60 mil bort.

Nu har hon åkte hem till sig
- avskedsrepliken föreföll något märklig - för den oinvigde. "Hoppas vi inte behöver ses förrän i juni!"

Igår hade jag födelsedag, sambon tycker inte om att jag fyller just den dagen - man skojar inte med födelsedagsbarn - och min sambo är full av upptåg ......... !

Dagen "firades" med en resa till IKEA i Haparanda.

Alltså kan man sammanfatta helgen med - lugn - ro - god mat - vila -


NU är det slut med det - nu måste jag engagera mig i skolarbetet.......................