Sålde porten

Han sålde gamla skrangliga garageporten - som bara hejsan!

Vi diskuterade ifall han skulle skänka bort den, men  - 300 kronor kan man kanske få... ?? Behöver i alla fall inte köra bort den på tippen själv!  

OJJojj han blev nästan nerringd - nja - men ändå, nog var det minst 5 som ringde - å då ska ni betänka att det var bild på eländet å......

....går bort för 300:-  - pang


Morsdag

Igår var det min andra morsdag - utan sonen......

Å jag  vet att det är otacksamt mot mina andra två barn - men - han fattas mig extra mycket en sådan dag.

Som oftast så ringde han - det var ju inte grannes just då heller, men han ringde som sagt alltid ganska tidigt på morsdag och sa ..................... Hej Mor - det är "bror" ................................

Just detta med bror var ett intern skämt, han var ju lillebror så han kallade sig för bror när han skulle skoja till det.

I fjol var morsdag en plåga hela dagen, i år gick det ganska bra, nästa år kanske det är ännu enklare.

Å så ringde ju de andra två och grattade mamman.  En från Kreta och den andra just hemkommen från golfbanan ....

Planterat

Idag har det varit plantering på gång.

Tomaterna har fått nya krukor (byttor), pelargonerna har flyttat ihop i en stor kruka, redo för uteliv, margeriterna har åxå förberetts för utelivet..... sen får vi se om de överlever, det är ju fortfarande ganska kallt.

Sambon har satt in den (ny-) gamla garageporten, med min goda hjälp (hålla å banka). Nu håller han på å annonserar ut den gamla på blocket!!!!!

dessutom så har datafantomen inte hittat felet på dataöverföringen än.... men - det kan ju bli ny leverantör å... man vet aldrig...Min dator är frisk !!!

Så det kan bli när avundsjukan slår till  - jag skäms så, jag sitter här med rosa blossande kinder...

För några dagar sedan var jag så nesligt avundsjuk, för min skitdator skulle ju praktiskt taget "kastas", så klen som den var.

Såhär vart det!

När sambon grejat till så det blev litte personligt liv i nydatorn så - KAN HAN INTE SKICKA STÖRRE MAIL ÄN 1kB !!!!! Samma krämpa som min dator !!  Märkligt att två datorer i samma hushåll får samma fel - å EN (den äldsta stora stationära) fungerar... alla tre går med trådlös överföring, å ändå så skiljer de sig åt. 
Så nu har vi kunna släppa fokus på min dator och börja leta felet i utrustningen mellan datorerna och telejacket!

Det är troligtvis routern det är fel på, för med sladd fungerar allt! Märkligt att den skulle gå trasig just när vi flyttade? Å att ingen datafantom kunnat hjälpa oss ......
Lite "onödigt" känns det att behöva ha nätverkssladd till en bärbar dator - men ändå!

Så nu blir det iväg och införskaffa nya grejer - å jag behöver inte formatera om      -    HURRA....

Håll tummarna nu när jag skall publicera, för såhär stora inlägg har jag hittills inte kunnat skicka hemifrån !!!

YESS - HURRA

/Mamman

Ytterligare ett steg mot rehabilitering ... ?

Idag har jag varit på stan och sett ett bra och lärorikt inslag i räddningstjänstens arbete - ifall man inte har haft mina erfarenheter på näthinnan alltså.

De släppte en bil från 9 meter, skulle motsvara 50 km/tim. Så var ju allt OK. Sen trädde räddningstjänsten in och räddade "personen" (läs dockan) och klippte och grejade.

När jag stod där och tittade så såg jag Mathias liggandes död där i bilen   -   klumpen i bröstet växte och växte  -   men jag klarade det utan att direkt bryta ihop.

En dag i våras så kom jag uppi en älgolycka på väg till jobbet - då - bröt jag fullkomligt ihop i gråtattacker - fick fraktas hem fråm jobbet. Så att jag klarade mig idag känner jag som ett steg vidare mot tillfrisknande från sorgen. Snart klarar jag sådanahär situationer galant ....

återkommer senare med mera...

Avundsjuk

ÅHHHHhhhhhhhhhh va ja ä avundsjuk ..............

Sambons nya dator kom idag, bärbar, kraftfull,
...fast när jag erkände min snikenhet vid matbordet så säger han, (å det värsta är att han brukar ju ha rätt, så även denna gången ):  vem var det som hade bra, bästa datorn förut? Vem är det som haft bärbar i tre år, kraftfullast?    ?????
Min ÄR kanske bra den å - å det bästa av allt  - min är betald nu!

Å om jag ska vara riktigt ärlig, -  så är han värd en dator som är lite snabbare än den han har.
NÄäää - jag ska inte missunna honom...... fast liite avis är jag nog ändå

/Lena

Gräsklipparen går!!!

Sambon fick just igång gräsklipparen! Han har mekat med den kvarlämnade klipparen i två veckor - NU går den - eller i alla fall, den startade.

När vi åkte hem från Jämtland så hittade vi en klippare på en loppis efter vägen! Å eftersom vi medförde släpvagn så var det bara att kasta den på det redan sedan tidigare märkliga lasset! Filosofin är nämligen hos min käre sambo att: har man två så kanske nåt går att fixa till. Den inköpta för 500:- har i alla fall körts i mossrivarsyfte!  Så nu har vi två - som surrar..... ett tag ...

Hans nästa och stora projekt är dräneringen - han ska göra den själv har han bestämt nu.

Jag blir sååå GLAD

Jag blir så glad!
 
TÄNK att det är ”folk” som går in på min simpla förvirrade blogg – och dessutom lämnar  snälla vänliga kommentarer!!!!   Till mig, lilla jag …
 
När jag sitter å kollar och läser andras bloggar så blir jag så imponerad, och när jag läser kommenterar, gud va fina å fyndiga.
 
Att ni alla bara KAN skriva så bra, så spirituellt – å så ska jag försöka – i huvet så ”låter” det så fint å bra, men sen då, när det skall ner i skrift ……… kortslutning!
 
Sen att min uppkoppling hemma inte funkar som den ska gör ju inte saken bättre, men nu ska skitdatorn snart iväg – nu kommer bidraget i morron! Har tagit kontakt med datadoktorn. Men jag vill ju inte vara helt utan heller, utan dator menar jag,  Det kommer att kännas konstigt! Alternativet är att jag erkänner för sambon att jag bloggar och använder hans dator…. Man kan ju göra så – förståss……..  ???? vet inte än. Det är ju lite kul å ha hemlisar å…
 
Så jag får väl tacka min arbetsgivare – staten – att jag kan få iväg litte större texter, eftersom det är när jag är här på jobbet som jag kan fixa min blogg, redigera å lägga ihop alla småsnuttar som jag  lagt ut!
 
Men ändå – TACK ÄNDÅ – snälla ni för att ni läser mina enkla ord.
 
//Mammsen
 
 

Pratat med pappa i telefon !

Å så måste jag ju meddela alla bekanta hur det går med den åldrige fadern!

Pratade med han i telefon, det är ju enda sättet att kommunicera eftersom det är 66 mil mellan oss. NU när han har "eget" boende så har han ju sin telefon så nu kan man ringa honom i alla fall.

Jo först så beklagade han sig över att han inte fick någon hjälp alls, han larmar och larmar och larmar - men det kommer ingen .......  ( ca 10 minuter)
 
Sen hade vi en diskussion om hissåkandet, det är en hiss mellan våningarna, mellan matsalen och hans lägenhet. Jodå, det gick bra - han blir hämtad av flickorna. Fast hissen är lurig - för tänk om man kommer under den när den andra kommer ???? Han har alltså för sig att det är två hissar!!!
Eftersom man kan kliva på på två våningar så är det ju två!  Självklart  -  förståss.
 
Ena stunden åkte han hissen själv, andra gången alltid med nån ??? så jag vet inte riktigt. Detta avhandlades säkert i 20 minuter innan jag lyckades styra över på nästa ämne som är ...
 
fiolspelandet?..

Får du till stämningen på fiolen? Spelar du några låtar?
 
Nää, fiolen går inte stämma, det finns inte en enda som kan med fioler där, men kanske någon av personalen kan, försökte jag lirka ? hmmm ? pyttsan ? DOM kan väll inte!
 
Nej han ska ringa en man som skall komma och hjälpa honom! Men? jag tror inte den mannan är i livet längre, men det sa jag inte?..fegis, javisst! 
 
Men si han hade ingen telefonkatalog! Jodå, jag har lagt en där vid telefonen, sa jag.  Nej ? ingen telefonkatalog, den har dom tagit! Okej, då har dom tagit den ? slut på den argumentationen!  (10 minuter till detta)
Efter ett språkande i ca 40 minuter, så försökte jag då avsluta samtalet med att han skulle fortsätta att klippa sina tånaglar som han höll på med när jag ringde (som han inte fick nån hjälp med alls - av nån - oavsett hur han ringde.)
Jammen DET var inga problem, för bara han ringde på larmet så kom dom och hjälpte honom - dom var såå hjälpsamma och kom direkt !!!! ????  (jaha, så var det med det)

Men Sara, sin personliga kontaktperson, hade han aldrig hört talas om .....
 
Som slutkläm så fick jag veta att det snöat där hos honom de senaste dagarna! Fast nu höll det på å gå bort !! 
Jag antar att det varit 20 grader varmt även i Jämtland den senaste veckan - eller ????

Är det såhär det ska vara numera, när man skall prata med pappan?? Den person som man satte högst i rang och förstånd?
Som man högaktade när man var liten för hans kunnighet, klurighet - pappa vet allt  ?????

Sorgligt är det, man jag tror han mår ganska gott i alla fall .............


REGNET är här .....

Nu kom regnet - vårens första regn här uppe i min lilla stad!
Det har inte regnat en enda gång sedan vi flyttat in i vårt lilla hus.

Det spöregnade - brusade i stuprören, smattrade på altantaket - jag vart så trött (lika trött som jag blir när det regnar på husvagnstaket)  - så jag var tvungen att ta mig en liten lur under filten....

När jag vaknade så var det sommar och grönt!

Fantastiskt - jag gick mellan fönstren och förundrades över undret som skett den timmen (eller om det var 2?) som jag hade rast/vila.

Nu kommer det mer av den våta varan -  fast, man ska inte klaga - i Kiruna har dom plogat snö idag, varnat för att åka ut överhuvudtaget!
 

fortsättning på eländet ....

..å så skulle jag behöva gå till data-doktorn med den här tingesten - men  - veckopengen är slut!!
Redan säger då vän av ordning ! 
YESS säger då jag - får man sitt bidrag den 18 så ÄR pengarna slut nu .... i alla fall mina.....

OM jag hade haft en ordentlig uppkoppling - så skulle ni fått hjälpa mig att identifiera mina små vänner i min blomrabatt ....

få se om jag lyckas skicka bilderna via sambosens dator till jobbet - så kan jag tjyvblogga därifrån....


FAN FAN FAN

Jag skriver å skriver å så kan inte min förbannade skitdator skicka iväg! Ni skulle bara veta va jag skriver mycket fint och tänkvärt - å inte kan man (läs jag) göra om det heller - skrivit är skrivit, i alla fall med den första inlevelsen och glöden. Å ilskan eller sorgen - det blir som bäst första gången,,,,
Nu ska jag försöka att inte skriva mer än 1kB så kanske jag får iväg det den här gången.....

forts

Jord under naglarna

Nu är jag i mitt esse vill jag mena - jord under naglarna, nariga och fula händer - UNDERBART! Nu har MammaLena hamnat i sitt rätta element vill jag lova.

Igår var jag ute och grävde, med min nyinköpta grep! Grävde och grävde,  jag  lyckrade bara lite försiktigt  och sen var det nyporna som gällde. OJJ Ojjjj va mycke ogräs det blir på 4 år. Förmodligen är det 4 el 5 år sedan förre ägaren tog bort nått där. Det kan nog bli fint - tror det är pioner i den rabatten. ????
I den andra stora rabatten vet jag inte vad det är som skall komma upp, så jag får väl ge mig till tåls nån
dag.


ojjjjjj, nu kom mina kollegor med en reakatalog från Hallens... har inte tid med er mera......

Socialt arbete på arbetet

Idag skall jag idka socialt arbete på arbetstid - det är ju så när man har ett arbete men inga arbetsuppgifter, som jag har det just nu. På det samhällsföretag som jag jobbar försvann mina arbetsuppgifter 1 februari, så nu infinner jag mig på min arbetsplats klockan 7.30 varje morgon, 3½ mil hemifrån dessutom, sen sitter jag där i 4 timmar innan jag tar bilen och reser hem igen.
Allt för att uppbära lön. Snacka om tids- och kapitalförstöring. Sen ska vi inte tala om vad det gör med hjärnan, självkänslan, arbetsmoralen .........

I dag har jag fått i uppdrag av min chef att tillsammans med en annan "uppgiftslös" åka hem till en kollega som flyttade i helgen.  Eftersom hon dels har svårt för att röra sig och som om inte det räcker så har hon dumpats av sin man efter 20 år, så var hon handlingsförlamad innan så inte vart de då nå bättre nu -  så nu skall vi dit och hjälpa henne få lite glimt av ordning i kaoset!    Arma människa...  så om jag har svårt att röra mig så är det bara förnamnet mot detta -  men jag har en stor stark karl med mig så det ska nog lösa sig. Jag tar de enklare sysslorna - som arbetsledning mm   :-))

Eftersom jag flyttat 5 ggr de sista 5 åren så har jag viss vana att se det nödvändigaste i ett hem - sängen - matplatsen - TVn - datorn -  
Å så vill jag gärna ha gardiner upp, för då kan jag inbilla mig att det är fixat och fint.

+ mitt eget lilla tips till alla trötta  -  fixa fint åt ett håll där kan du sedan sitta och gona dig åt så fint du har ! Å ha röran bakom ryggen -  det man inte ser har man inget ont av heter det ju...

Mot uppdraget

Lycklig .....

I helgen har jag ägnat mig åt en av mina
favvosysselsättningar  .........  krattat!

(om jag talar om mina andra favvosar så blir jag 
väl intagen för vård,

städa, diska, stryka, rensa ogräs ???

- blir det psykvården nästa ??)

Vår ...

Vill bara meddela alla att

NU ÄR DET VÅR


MammaLena har satt på sandalerna - och - de kommer att sitta på tills snön kommer!

/Lenaps. provade shortsen åxå igårkväll, med lite god vilja så går dom kanske på


Hem ljuva hem

Tänk att det kan vara så underbart att komma hem till lilla hemmet.
Ändå så var vi bara borta i 5 dagar.

Pappa-flytten gick som bara "hejsan" - jag väntar och väntar på bakslaget, å kommer det nu så är jag inte närvarande och  behöver ta det   :-)    
- sannolikheten att den kommer är kanske inte så stor  - just nu  i alla fall, han får lyckopiller så han är pigg och glad och förnöjd.
Det skulle han haft för minst 10 år sedan!  Min pappa  är ingen glad lax om man säger, tungsint och bitter har han varit de sista 25 åren, innan var han bara bitter....

Å så var jag på mitt första "föräldramöte" .............................................
Så nu förstår jag vad som väntar framöver