Allt sker i en speciell ordning .....

 ........ och just nu skulle vi inte åka till Norge !

Jodå, vi har varit på gång - klockan 12 avreste vi från Boden! Efter en liten bit så konstaterar vi att AC:n i bilen inte funkar. Och OOJJJ va bilen vart het.......
Efter att antal stoppar så förstår vi att bilens termostat inte är ok, det är därför ACn inte går - all kraft på bilen..   Vi var nästan i Älvsbyn!
Vad göra - vända förståss!  Stanna på varannan P-ficka och låta bilen kyla ner sig!  (inte var enda var annan! ) Jag må säga att kissen vart brydd - vaddå hemma igen ??

Så då kan man konstatera att - just nu denna dag ska vi inte resa - av någon anledning som ligger utanför vår fattningsförmåga.

Termostat till vårt bilmärke hadde de inte på macken här. Alltså - vänta tills i morgon.  Jag skulle egentligen vilja veta VAD det är som gör att vi inte ska iväg idag ????   Att dottern var lite tussig så hon inte kunde åka ? Om vi åker i morgon kanske hon hinner bli  kry??  Eller är det något annat. Vår tid för Norgeresa är inte här än så enkelt är det bara.

Därför äter vi glatt försenad lunch på den nybehandlade altanen och njuter av solen...... I morgon är en ny dag. Synd bara att sambon måste meka bil tidigt på morgonen......

/Lena

Norge ??

Jag är nu snart påväg till mitt andra hemland - Norge. Det känns i alla fall så. Hemlandet alltså .. Vi jamtar känner oss ju mer som norskar än svenskar i mångt och mycket. Å så delar vi ju språket.

Under en tidigare period i mitt brokiga liv så hade jag snudd på sommarstuga där. Jag/vi  hade husvagnen uppställd på en camping utanför Trondheim och reste dit mest varje helg. Underbart var det, - bara några meter från havet .... men allt har sin tid - nu får jag vara glad om jag kommer iväg en gång om året.


läs här om Jämtland        
http://www.jamt.net/jamtland/


MEN, nu var det inte det jag skulle förtälja - utan att nu bär det snart iväg i alla fall med husvagn, sambo och katt till Saltstraumen i Norge. I morgon (eller när vi blir färdiga ?) - vi har ju ingen större brådska faktiskt. Sambon är ute på altanen och behandlar golvet  ....... det är sånnt vi håller på med - fast jag har packat fiskeväskan och införskaffat ny fiskelina och en farlig sak för fiskefångst  :-o

Eftersom jag är på "länkhumör " idag så tycker jag ni ska läsa lite om Saltstraumen åxå   http://home.c2i.net/rune.dahl/saltstraumen.html     det är ett otroligt skådespel när "vattnen" möts. När ebben och floden möts i det trånga sundet i fjorden ..... å de ä då fisken tar !!!!

Tro om jag ska packa klart och fixa det sista så vi verkligen kommer iväg tidigt..

Å vet ni va`???   Jag har nästan uppviglat dottern och mågen att komma med oss - nästan..... DET vore så kul att få med dem på ett sådant äventyr å sen följer dom oss hem och tittar på vårt lilla bo. Håll tummarna åt mig att dom kommer....

(dom har ju mycket längre än oss, de bor ju i Jämtland - men va gör väl de dom är ju unga och pigga :-))

Ojjjsanhoppsan - är klockan så mycket?  Det börjar faktiskt skymma lite lite även här uppe nu, man kan behöva tända lampan vid skrivbordet i 10 - 11 tiden !

/Lena-mot-Norge.......


Blomfråga ??

63788-7

Nån som vet vad detta är för blomma ???

halvfärdiga altanen

halvfärdiga altanen

Äntligen ...... en bild på den halvfärdiga skapelsen .....

Livstecken

Jomenvisst.... jag lever...

Har bara fallit in i semesterträsket ... underbart är ´e  att bara vara...

Satt på altanen (jodå på den nya altanen -den halvfärdiga !) i går och spekulerade om semestern.....
nu har vi haft två veckors semester - och just hittat semesterkänslan - och så är det tre underbara semesterveckor kvar ..............................................................


.........fantastiskt - visst är det!

Vi har inte byggt klart, vi tillbringar dagarna i lugn och ro. Har just avslutat barnets vistelse här ( läs:mitt bonusbarn) och barnbarnets. Det tar på att ha besök för dom som inte är vana vid småbarn... :-o  ...
den senaste dagen har använts till att frakta "häckspill" till sopstationen ...... att det kan bli så mycket ris av en liten häck..... ?? Men trappen är klar!  Barnbarnet tyckte den var toppen - han föll inte i den och det gick stoppa stenar mellan bräderna ... !! 

Just nu är en semestertripp till Saltströmmen (Norge - Bodö )på tapeten.... inte långt alls, ca 50 mil,
och just lagom tripp innan nästa omgång barn kommer på besök.....

... vaddå bygga altan klart ?? ...

Semester .......

Nu är det tydligen så att semestern intagit mig med hull och hår..... hinner inte ens starta datorn!  ???

Sambon sliter med altanen - den är sittbar !  Så fort han lagt på en del av taket så möblerade jag den ! ?? Med stolar och bord. Nu intages alla måltider där - bland verktyg och diverse brädlappar.... räcket är inte klart och "fönsterväggen" fattas  - men vad gör väl det ? Ingen trappa heller - men vaddå - "hönsbrädan" gäller ju än ....

Just nu är han ute och "skapar" - min vinkeltrappa verkar bli verklighet - HURRA ... trappa till entren åt ena hållet och i vinkel upp på altanen..... vackert, inbjudande.....

Annars så har min första vecka av semestrande gått åt till att planera tomten - och sått små små gräsfrön. Som antingen försvann i störtskuren som  kom samma dag - eller så är underlaget för klent - för inget gräs har då kommit upp  ????

Efter det så har jag skrapat fönster, oljat fönster, målat fönster ......   + att jag målat fönsterfoder, altandörr, mm mm i en ny underbart fin grön färg som jag sett på ett annat hus här i lilla staden. Sagt och gjort, jag lånade diverse prover på färgaffären och åkte till nämnda hus och kollade. Fint - underbart fint vart det även på mitt lilla hus. Nu har jag satt en liten egen prägel på "huset" .... det är ju det man vill, lämna avtryck.

Jaha, vad har hänt mera - ingenting ?? Målat fönstren klart, putsat fönster, städat bort allt damm efter dränering mm .....

I morgon kommer bonusdotter med barn hit med flyget - det ska bli så kul.... hon är så gullig och mysig.........  Annars kan det ju vara lite konstigt det här med barn och bonusbarn när man tillhör de här lustiga familjebildningarna som är så vanliga numera. Men jag har haft tur (den här gången ??!) men mina bonusbarn - jag tycker om dom och jag tror att dom tycker om mig.
 
Jag antar det är därför fadern/(sambon) är ute och sliter med drömt-entre-trappan  så lilla barnbarnet ska ta sig in när han kommer med flyget i morgon. Är man 1½ år och kommer till morfars nya hus för första gången så ...........

Min vita pion

63788-3

Är om möjligt ännu vackrare

Min Pion

Pion

Visst är den vacker .....

Allas semesterfina bloggar ....

Man blir så inspirerad - jag kan i alla fall ändra designen lite - låtsas att jag ska ut på lite "travel".... det blir nog inte längre än ut i grushögen och altanbygget - men ändå!

Nu ska jag inte klaga - bonusdotter har flaggat för att hon och bonusbarnbarnet kommer.
Dotter och måg kommer i augusti,
Bonusson, bonussonhustru och två bonusbarnbarn kommer åxå i augusti ..... visst är det lyxigt.
Reser 60 mil för att hälsa på oss i vårt nya bo     :)

Fast - vi hade faktiskt tänkt klämma in en Norgeresa - hur det nu ska gå till.
5 veckor är ju ingenting egentligen - helt plötsligt så har veckorna runnit iväg och så är det dags att börja sammanfatta vad man gjort.

Målet är att umgås med barn och barnbarn, bygga altan, vila, äta gott och grilla mycket på nya altanen. OJJjj hoppsan, vi ska ju (måste ju, fast så får man inte säga!) resa till hembyn och hämta hem sakerna som jag deponerat hos x:et.....

ajajajjj nu vart jag nästan stressad - måste vila lite på lunchen så jag orkar.

......för till kvällen är vi bortbjudna på räkfrossa, eller i alla fall räkkalas. På inrådan från värdfolket var det ankomst via cykel ????
Hmm, jag som skall ut och köra bil klockan 7 i morgonbitti.... men jag kan ju cykla ändå!

Man ska vara pigg och glad (och nykter) sista dagen före semestern.

Grus

Grus – nu är det grus som gäller! 

Vi har gammelgrus  kvar – ”snåljåpen” hoppade ju fram och skrapade bort allt grus på infarten innan grävmaskinen vände ut-och-in på alla massor. Så nu håller vi på och strör ut det gruset – som för övrigt är fullt med hundhår! Å då snackar vi mycket hundhår.

Men det går att bottna med  – så man i alla fall binder det mesta av dammet – för tänk om det kommer regn nu på detta då blir det inte kul.
Så har vi kvar av dräneringsgruset, fingruset, som vi lägger framme framför dörren…. Det är ett evigt skottande och körande kors och tvärs… Å tänk så bra det skall bli när det är klart. Nu kan man gå ”grus-skodd” (måste det ju heta, att jämf. med torrskodd?) från ytterdörren  ut till postlådan!    HURRA…..    nu är det ”bara” målmandskapet bakom huset kvar att planera, där grävaren krafsat sönder alltihop – litte gräsnivå här och där, blålera litte där och där……. sand, lerjord – men  - det är bakom huset, man kan förtränga det så länge.

 För jag vill hellre ha altan/bro.  Fast – jag börjar bli ganska bra på att  balansera på hönsspången nu….   ;)

Regnet kommer

Sambon rusar ut - vi har ju en omgång kvar av gjutandet av plintar. Finliret - så han stormar ut nu på morgonen för när han hämtade in tidningen så kände han att det kom regndroppar.

YESS, och  nejnej.

Å det är klart att det är bra med regn, det är mer än bra, men inte på våra plintar, inte just nu.... så han letade plastsäckar, han fixar och grejar, täcker över alla 5 ...... hmmm, tre droppar ?
Fast det ser mörkt ut - norrut - tror jag det är?

Ja jag vet, vuxna människan och kan inte väderstrecken ! Men den här stan ligger inte iordning när det gäller väderstreck (??) - eller så är det mig det är fel på - allt är upp-och-ner. Men jag har "tagit ut" norr och söder här på tomten. Så vid närmare eftertanke så är det söderut det är svarta moln :-)

Men - inget regn - nuheller.... hur skall man ställa sig, bra eller dåligt? Fast jag har ju vattenslang och kommunen har inte förbjudit vattning, än.

Tänk om jag skulle försöka sätta ut mina stackars förkrymta sönderbrända plantor sedan - i synnerhet om det skall komma regn...

Får se vad sjukgymnastikpojken gör med "dö"-nerven min, om han lyckas väcka upp  den något  - för då blir det inget böjande i nån rabatt det förstår man ju. Och skulle det gå för nerven så går det inte för tejpen han sätter på. Han är inte dum - pojken - han begriper att kärringen är tjurig - lika bra att tejpa ihop så hon inte kan röra sig!

Nu ska jag ringa elektrikern - det har hänt en liten malör med elkabeln när "altanspikaren" satte upp bärlinan .......Måndag ....

Måndagsmorgon ? eller förmiddag då om man ska vara petig. Helgen har förflutit i stilla mak, i alla fall för mig som inte gjort många knop .....ont i ryggen fter sjukgymnastens idoga retande av halvdöd nerv. Så nu har jag  pickat färdigt i jordhögarna. Snyft ?

Strålande vackert väder, inte tillstymmelse till ?dag?-skugga, inte en buske inte en kvist till skuggning. Utom bakom huset då, men där är det ju månlandskap så där vill ingen sitta.  Däremot ? på kvällen ? när man vill sitta ute i kvällsolen ? då kan man ju ge sig på att det är skugga. Närmsta grannens stora bauta  rönn, sen kommer nästnästa grannes ännu större rönn ?. Å sen går solen ner ?. Även i Boden går solen ner till slut.. 

Varmt  
Jag vet, man ska inte klaga på värmen ? när den äntligen kommer. Men lite varmt är det allt, och inget regn har vi haft ? egentligen tror jag inte det regnat en hel dag (ett sånnt där riktigt regn som blöter ordentligt) alls iår. Störtskurar är ju inget att glädjas över om man vill ha för växtligheten. Som den som prickade in midsommaraftonens grill perfekt!

Jag skulle vilja ha lite regn så dammet binds lite i månlandskapet ? men inget regn på altan-plint-gjutningen. Kan man beställa regn enbart på speciella platser på tomten??  Nu ska jag posta dethär, fixa kaffeautomaten ? sen ska jag åka hem till mina högar!