"Sportlov" ????


Länets ungdomar har sportlov

 Vi som studerar i andra studieformer får inget lov - egenstudier heter det då. Vilket betyder att vi förväntas sitta hemma med näsan över böckerna eller tangenterna. Varvat med lite sportande då förståss ....

Fast - nu på morgonen har jag ju "sportat" utav bara katten - Oojjj vad det snöade i Sapporo
Det gick bra för "oss" tycker jag...

Nu måste jag få skryta litte ......

Jag fick bedömningen av inlämningsuppgiften i data.

MVG

HURRA, jag fick  MVG ..... fast  - hade jag inte fått det så hade jag blivit ruskigt besviken - för den uppgiften tyckte jag själv att jag kunde och fixade till fyllest.

Så då är det bara att fortsätta på inslagen väg - eller ???


/L

Prov resultat

Jaha, så kom han då igår med våra "skrivningar" samhällsläraren!

Jag var inte speciellt orolig, det stadiet var redan avklarat - jag med min fullständigt  nollställda hjärna när jag gick dit för att skriva!

Så allt över OG är ju bra, och ett OG har jag fått reparera antar jag i nån form av muntligt "hjälp-prov". Vi har några i vår klass som inte är svenskfödda, (som jag är otroligt imponerade av, nytt land, nytt språk, nya bokstäver, nytt nytt - å så tycker jag det är svårt, skäms på mig) som om de misslyckades totalt skulle få den chansen ... så.... black out:are räddas på vår skola!

Vet ni vad - jag hade VG ?????   De fyra poäng som fattades upp till ett MVG var okunskapen i en "aktuell fråga" som ingen för övrigt kunde!  Den frågan kunde jag inte, och skulle bara kunnat om jag tittat på TVn kvällen innan .....

Men - jag hade VG  - HURRA - på mitt första prov.
Och datarapporten - var mycket bra sa läraren !

Nu ska jag skynda mig till skolan - nu stundar rapport i "En aktuell samhällsfråga" ????
Å va fasiken är det för nått - något som är greppbart ????

Tjolahopp ... sann sa!

Nystädat

Här var´e  nystädat på övre våningen. Fullständigt kliniskt rent.

I morse när jag funderade på mitt skriftliga prov och försökte memorera någon liten kunskap konstaterade jag att under natten har någon formaterat om hårddisken !


Så jag gick glad i hågen till provet ! Inte det endaste lilla nervös - till och med det var bortstädat!

Hur det gick ??

Jodå, jag skrev svar på alla frågor - men - om det var rätt svar på rätt fråga kan jag tyvärr inte säga - hårddisken är inte återställd än.
Man ska ju kunna återställa raderingar till viss del, om man är riktigt duktig datatekniker.

Ska höra mig för på stan......


Måndag morgon!

HURRA, äntligen måndag ???

Nja, jag vet inte riktigt om det är så, men numera har jag ingenting emot att det blir måndag och "arbets"-vecka igen.

Jag har en inspirerande vecka framför mig, eller hemsk, eller tung ???

Denna veckan ska jag göra något som det är väldigt väldigt länge sedan jag gjorde - jag ska ha skriftligt prov, dessutom ska den omtalade rapporten lämnas in.


Samhällsprovet är en sak för sig, jag kan allt - egentligen, men .....  det känns som om jag sparat allt på hårddisken utan att satt ettikett på.... hittar inte igen någonting när jag letar????


Så nu har jag börjat fundera på vad jag gett mig in i - jag med min minnesstörning/stressade hjärna - varför i hela fridens dagar har jag gett mig in i detta...
Tänk om det blir black out ..... blankt papper - 0 i protokollet ........

Rapporten är färdig! I mitt tycke godkänd, som rapport betraktad kan den ju vara tveksam kanske - det är ett antal punkter uppsatta för att visa på kunnandet i Word, och det tror jag jag klarar. Sen att det blev en lustig historia i ord och bild, det är en annan sak.
Nu ska den få ligga till sig några dagar innan den skickas in....

Så nu är det bara att sikta mot nästa redovisning - mot svenskans litteraturanalys - med muntlig redovisning.  DET bekymrar mig inte speciellt - svada har jag alltid haft ....


Måste bara få visa ..........Februari är ju årets i särklass kallaste (och mörkaste) månad

Då har jag piggat upp mig med att köpa detta

63788-33

rullbord, som jag ska ha ute på altanen i sommar.........

Lugna gatan
Väldigt lugnt på min blogg ....

Nästan lite som i somras, då jag målade "och bloggade" i tanken....
Nu kämpar jag med min rapport, och funderar på käcka inlägg på bloggen där i mellan. Å så kommer jag på att det är ju många dagar sedan jag skrivit något .....å via tankens kraft kommer sällan något på pränt, har väl aldrig hänt så isåfall vore det unikt.

Nu har jag varit husmor en stund på morgonen, dammsugit hela huset - och den nya fina källaren.

SOLEN har kommit tillbaks, och då  märker man allt damm som ligger i hörnen. Men om man sitter mitt i solstrimman och kisar och njuter - då ser man det inte !!!!!

Nu ska jag läsa på vad det står om kriterierna för godkänd rapport, och skrida till verket....


/L


På förekommen anledning
Kan kanske vara på sin plats, eftersom frågan förekommit, att förklara vad väskorna är sydda av......-Kissens camping- och matväska är (av naturliga orsaker) sydd av kattmatspåsar! Framsidorna utåt och baksidorna som insida i väskan, gavlarna på påsarna blev till handtag! Ni som köper kattmat i dessa förpackningar vet att de är svetsade i fogarna så de måste tas sönder  för att kunna användas....-
- kaffeväskorna är sydda av kaffepaket, men dessa är fodrade med tyg. 


- Badväskan har jag sytt av kaffeautomat-påsar som jag samlat på jobbet, den skall fodras med påsar åxå för att bli "baddräkts-vänlig"


ALLT som är i någorlunda rivtålig plast går att använda - bara fantasin som sätter stopp...

TYVÄRR - har jag inte kommit på det själv   :-(

HelgfridNu är helgen i det närmaste slut. En helg som gått i lugnets tecken, med ett litet avbrott för TV tittande. Det har ju varit skidskytte som man måste bevaka!

Å så har jag färdigställt kattens campingväska!

63788-31

Nu är det bara att packa väskan full med katt-camping-saker och dra iväg.
Fast - det vore ju en fördel om snön runt husvagnen töade bort först så man kommer av gården....  det har dessutom kommit en dm till idag av den vita varan!


/L

ps. min campingväska blev inte klar - måste dricka ett paket kaffe till, till handtag !   Å badväskans färdigställande  föll på oengagemang.....  eller - att kattväskan var roligare att göra  :-)

63788-32