Nu har jag tagit steget

Idag har jag gjort ett val.

Vad skall jag göra med resten av mitt liv, vilken väg skall jag ta?

53 år gammal, vet fortfarande inte vad jag vill med mitt liv, men någon gång skall man kanske komma till insikt.

Insikten är inte riktigt här ännu, men,  första steget på mitt nya liv är  taget.

Jag har anmält mig för Komvux studier. Inte för att jag ska bli något speciellt utan bara för mitt höga nöjes skull, min personliga utveckling.

lyxigt att bara få tänka så...    (tidigare i livet har det varit många saker som kommit mellan mig och skolan,  sjuk moder som behövde vårdas i livets slutskede,  barnafödande och uppfostring av dem, försörjning försörjning försörjning ...trubbel trassel å elände - NU är min tid!!)

Fast - det är ju alltid någon hake någonstans - hur finansierar man studier när man fyller 54 nästa gång ???

Jag lever på hoppet, det kanske löser sig. Jag har i alla fall gjort det .... ansökt alltså.

/L

Vissa dagar

..... är jag på hugget - redan från morgonen. Å eftersom jag har den kropp jag har så är det till att smida medans ..... osv.

Idag är en sådan dag - men - så ska jag iväg om 1½ timme ..... så då börjar undanflykterna hopa sig.

Hinner inte göra det färdigt, kan inte påbörja dittan och dattan...

Så nu tvättar jag, diskar, har plockat ihop det som kommit från sin bestämda plats - bara dammsugaren som ska fram. Inte dammat än... DET hinner jag (ju), får ta ett tag med dammvippan.

Å så hamnade jag här å då vet man ju hur det går, tiden bara flyger iväg. Man går in på en blogg, kollar inlägg och kommentarer, klickar på obekantas länkar, hittar nå ännu mer spännande å vipps så har tiden runnit iväg.... å DEN bloggen ska jag minnas, jo pyttsan - minnet är ju lite klent.

Det är i vilket fall som helst underbart och märkligt hur/vad man kan hitta och på irrvägar finna i surfvärlden. Ett himmelrike för mig som älskar nonsensvetande och lättsinnigheter..... OCH som är intresserad av människors göranden och låtanden...


Mot dammvippan .... inte förirra mig nu utan -  Yess, dammvippa


/L
(nu är dammandet klart - lätt som en plätt - känner mig som en husjungfru i nån fin Londonfamilj på 30-talet  när jag "vippar"   å de´funkar ju åxå, med vippan menar jag....)


Trött tisdag

..... först när jag skrivit tisdag så började jag undra  - ÄR det tisdag...????

Men nu har jag bestämt att det är tisdag idag, och jag skall nu skriva ett litet inlägg.

Jag tvättar i min nya inkomstkälla - tvättmaskinen.
Jag väger mig på nya vågen, (demensvågen har fått pension), en sånn där modern sak som mäter fett å vatten å ben å muskler. Å snabbt går det, mellan olika menyer, inte ska man vara trött och halvblind när man ska väga sig numera.
Är man trött när man startar upp vägandet så går det snabbt över, det är ett fasligt schå - man behöver ha läsglasögon (eller i alla fall glasögon så man ser ca 1½ meter, klart!), antecknings material, helst ska man ha avläsningskontrollant. Sambon får deltaga i morgonvågningsritualen, den inträder på söndagsmorgonen - då vi har gott om tid! Sen har jag ju naturligtvis skapat en fin tabell, och ett diagram  som skall visa nedåtgående staplar på allt utom muskler!
Nya vågen vägde ju naturligtvis några hg mer än gamla, men det var så lite så.....

På förekommen anledning har jag räknat ut hur mycket underlång jag är - 15 cm för kort är jag efter min (nuvarande) vikt. Dessutom har jag redan minskat 10 cm i längd ... sedan jag började med min GI-mat.  Alltså - 174 cm borde jag vara,  ojjj va högt !

Nu skall jag engagera mig i sambons göranden, han sågar platta till garderoben som skall bli linneskåp. Jag har efter 8 månaders boende tröttnat på att backarna står staplade på varandra - när man kan sätta upp skenor!  Nära nu....
Just nu är han ute och packar snön på gården, med bilen, och fyller på fågelfrön.

Kanske vila litte middag först - man ska inte förta sig tycker jag.....

Alla pengar

Jag undrar bara

VAD ska jag gör med alla pengarna som jag sparar - nu har jag sparat igen......


"köp tvättmaskin xx och spar 1500:- "


Vi köpte "tvättmaskin XX" så nu har vi 1500 kronor sparade ???? eller .....

Fuskaren nr 1.

Jag är världsbäst på fusk !

Nu har jag hängt upp nya gardiner i vardagsrummet, just, hängt upp. Visserligen har jag strukit dem först - men bara makat till i fönstret. Inget torkande å sånnt fjask. Å inte var dom nya heller, tänk att det för en gångs skull gick att återanvända (bara hänga upp) från lägenheten och hit i lilla huset ??  Ingen omsömnad!

Det blev fint! I alla fall på håll.

Nu ska jag bara fålla en till altandörren, å så har jag förlagt ringarna till panelbäraren - jag minns att jag tyckte det var jättesmart där jag lade dom - kommer jag absolut att minnas ????


Fast, jag HAR putsat fönstren för inte så länge sedan - sedan flugorna åkt till flughimlen, å så har jag ju just målat .... (detta kallas undanflykter och bortförklaringar för att hamna i en bättre dager!)

Igår sömmade jag även nya gardiner till sovrummet. Paneler, så det var ett fasligt fållande. 4 längder.
OM jag hade köpt tyget själv, men si jag har fått rykte om mig, redan, som den som tar emot det andra skrotar, så hade förmodligen tyget räckt .... men som sambon sade när han kom hem och såg mitt dilemma - attans att vi ska ha golvet längre ner än andra.

Så det blev till att skarva å greja, fint blev det - å dyrt ser det ut!  Nu kan jag ligga på sängen när jag har min eftermiddagsvila å glädjas åt dom nya gardinerna som kostade gratis....

Vad mer såhär på morgonen, i väntan på att tiden skall bli så jag får gå till mitt "samtal" ..??

Inte mycket mera,  -1.5 kg på   "demens"-vågen. Så nu får den stanna nån dag till, i alla fall till lördag. Då skall vi åka till Classes å kolla på diverse jox, ev en våg får följa med hem ...

Nu ska jag ringa om en tvättmaskin...

Hörsas

/L

Inget nytt under solen

Här är det lugnt - på alla fronter.

Ingen viktnedgång.  Jag vägde mig i går kväll, och i morse - vägde mer i morse ??? Tror att vågen skall få pension, den har nog blivit dement eller nått .... har fått fel på sifferminnet.

Har varit till min tredje sjukgymnast sedan i våras, första besök betyder töja och böja och tänja och kolla. Sängläge efteråt betyder det åxå.

Var ut en hastig sväng och stoppade några ihopkrattade löv i en säck, dvs - jag höll i säcken och sambon stoppade. Men jag hade (faktiskt) krafsat ihop dom ...

Sen vart det mörkt så då får man gå in....

Så var vi iväg och tittade på tvättmaskin. Den som fanns i huset när vi köpte, gick aldrig. Så jag köpte en på blocket för 300:-, fast när vi hämtade den så fick vi den, den var defekt. Den tömmer och centrifugerar när den själv vill. En del tvättar går hur bra som helst, en del dagar/tvättar får man hålla på hela dagen å nästan muta den.... Sambon tycker vi behöver en ny.

Förut, när vi diskuterade  så fick jag välja.  Ny spis eller ny tvätt.
I min matälskande värld var ju valet lätt som en plätt. 
Hällspis med varmluft - förståss. 
Förstår egentligen inte riktigt varför han kommit på detta nu - han tvättar ytterst sällan. Och jag klagar inte, jag går upp ur källaren och klappar på spisen och pratar vackra ord med den när tvätten djävlas..

Vad mera?

Inget - huvudvärk av värkmedicinen!

Det var väl allt kan jag tro..... 

Mig icke förstå .... ????

VAD gör jag för fel?

VARFÖR går jag inte ner i vikt?

Är jag så nära idealvikten så det är därför ???   "fniss"


JAAAAA - naturligtvis  - att jag inte kom på det på en gång, såå är det ju .....

 


2 veckor     - 8 hekto?? 
och 10 cm runt midjan... minus alltså

förklara det den som kan....

Hem ljuva hem

Åhhh, nu är jag hemma igen.

Va de ä skönt!

Komma i vardagen, tvätta lite, köra lite diskmaskin - klappa katten - slötitta i tidningen - vila på sängen under filten..... (sova till TVn)

Människan är en underlig varelse, vane-varelse. Det är så roligt att komma bort - ut - till något nytt, se nya saker, lära nya saker.

Sen  -  att få komma hem efter några dygn borta, jag känner mig nästan som katten/hunden - går runt och kollar av läget liksom ????

Så nu har jag tvättat upp mina konferenskläder, lagat en ensammiddag (sambon har fest på jobbet) ätit, startat diskmaskinen,  surfat runt lite på datorn
 
... med andra ord  - kommit in i gamla gängor...

Snart skall jag slötitta på TV och sedan få somna i min egen säng ....

UNDERBART

Kurs - dag 2

God mat, insupande av kunskaper, nya bekantskaper.

En dag hoppas jag att jag får nytta av mina nyerövrade kunskaper, fast - det är lite kluvet.
Dels så vill jag ha ett arbete "ute" men samtidigt så kanske jag har en uppgifft att fylla inom Samhall. ??

Men det får tiden utvisa .......


På kurs - dag 1.......

Idag har jag varit på kurs, på ett kurs och konferenshotell en god bit utanför staden.


Sambon skjutsade hit mig , så han skulle få ha bilen de dagar jag är borta. Eventuellt att han skall ha bilmekarkväll (byte av dragkrok!) om grejerna kommit.


Alltså – så sitter man ganska strandsatt här ute i skogen. Vackert beläget, jovisst, men nu är det mörkt  och tyst ute så nu är det att kura inomhus….


Eftersom jag  inte känner någon sedan tidigare, och egentligen inte känner så väldigt stort behov av umgänge heller, så sitter jag ”på rummet” och har köpt mig en timme ute på internet …… ??

 


Inte så stora  problem med maten! Jag som skall försöka äta enligt GI, får ju lite problem när maten läggs upp på talriken och bärs in  – men jag petar och ratar … måste erkänna att jag är lite hungrig just nu fast det är bara en timme efter middagen …. Få se om jag går och kollar på kvällsmackan – eller – lika bra att inte göra det kanske….. nått annat finns inte att äta, två Loka på rummet…

 


Annars – så är det UNDERBART att vara på kurs, nästan som i mitt tidigare (riktiga yrkes-) liv. Förr, när jag var studieorganisatör för ”studieförbundet”, anordnade utbildningar, studiecirklar, organiserade konferenser, fixade och grejade,  hade ett yrkeskunnande som togs till vara, lyssnades på.

 


Låter jag bitter?

 


Jo, lite bitter känner jag mig nog allt. Men så är det väl, man får vara glad att man har ett arbete (läs:arbetsställe)  – medan  jag själv tycker att jag har kvalitéer som skulle kunna tas tillvara.

Inte en enda gång har det efterfrågats vad jag kan, vad jag jobbat med tidigare. Problemet är nog delvis att jag inte finner mig riktigt i att flyttas omkring viljelöst. Jag tycker att jag kan.

Grundproblemet på mitt ”rehabiliteringsföretag”  Samhall är att vi som är fd tjänstemän inte har någon given plats. Det är ju överhuvudtaget problem både vid rehab och arbetslöshet, samhället har inte den vanan. Samhall vet i alla fall inte vart dom ska göra av oss. OK med fastighetsskötsel och städ, men kanske inte för oss … Och inom det  administrativa konkurrerar  vi med de direktanställda …..  Svårt.

 Nu har jag snickrat klart detta i ett word-dokumet,  man måste ju spara på surftiden – 1 timme rinner ju snart iväg… kvällsmack-tiden har gått förbi, lika tur det kanske, jag får satsa på frukosten… ska smutta lite Loka och surfa vidare…. Förmodligen köper jag mig en timme i morgon åxå… J

  

1:a veckans GI

Nu har jag ätit strikt (nästan) enligt GI i en vecka.....

Vad har hänt ?

- 6 cm runt midjan,  - ½ kg  ??????????

Det är nästan en garanti när man går in på rivstart-programmet att man skall minska ca 2-3 kg första veckan ??  Hoppsan Kerstin ?

Att jag säger nästan, beror på att igårkväll hade vi middag för några vänner så jag drack vin - men maten höll sig inom det tillåtna.

Fast, jag har varit med förr, den här kärringkroppen släpper ogärna ifrån sig något - sparar alla tillgångar på hög. + att jag förmodligen äter någon av  mediciner som påverkar viktnedgången negativt.

MEN

Det gör inte så mycket, jag har haft en underbar vecka med mycket god mat, inte känt mig hungrig eller sugen en enda gång, faktiskt så känner jag mig smalare fast jag inte är det (JOOO jag ÄR ju 6 cm smalare!!)  Så kanske den kommande  veckan är den då det börjar synas på vågen... det är ju liksom den som är vår måttstock på nå vis.

Fast - problemen hopar sig direkt - ska på kurs tre dagar   ;-/

HURRA att jag får åka på kurs, nästan som i fornstora dar, men - så var det ju detdär med maten då. Man ska INTE gå på diet när man ska på kurs .......

Återkommer med all säkerhet i ämnet..


/L


Nu har jag bestämt mig

Jag har velat och fuskat och skyllt ifrån mig ....
Men nu har jag bestämt mig för att ta mig i kragen och göra något åt mina extrakilon.

Vid närmare betraktelse så har jag förändrats ganska drastiskt sedan jag träffade sambon första gången - 9 kg i förändring, i våras var det 15 kilo!  Ojj det betyder att jag redan gått ner 6 kilo, men sen tappade jag sugen - skyller på att "det inte är fint med magra kärringar" mm mm....
Jag vet nog vart det klämmer - den goda maten. Jag ÄLSKAR mat.

Så nu har jag anmält mig på GI viktkoll, nu ska här satsas.... till jul ska målet vara nära.

Det är lite problematiskt för en som jag som haft ViktVäktar-tänk i huvudet i så många år - ser allt i points. Å med GI så står allt på huvudet. Inga potatisar - snyft...

Det som förbryllar är - hur kan metoderna vara så olika - fast de funkar ju båda tydligen. (- 25 med VV, visserligen för 10 år sedan men ändå)  å nudå så äter man totalt tvärt om - och går ner ????

Inte jag, inte än - men sen....


Här var det lugnt !


Jag undrar just om vi alla har Bloggvila - eller  .................

nån form av vila är det ju tydligen.

/Lmen jag har inte bloggvila, jag bara vilar mig :-)

Mathias blomman förgyller fortfarande mina dagar

Den står här fortfarande - i full blom - Min Mathias blomma.mathiasblomman