OBS - Easy Spray - OBS




Information Easy Spray


INFORMATION ANGÅENDE EASY SPRAY

Produkt Easy Spray 8704 (genomskinnlig botten) och 8709 (duopack) har vi återkallat i tidningarna i slutet av juni 2006. Detta på grund av utmattningsproblem i plasten på en del av leveranserna efter en längre tids användning. Detta kan innebära att botten kan gå ur flaskan.

Vi rekommenderar dig att du inte använder flaskan och kasserar de andra delarna förutom den vita pumpen och gör enligt nedan. Vi ersätter dig ekonomiskt för flaskan - inkludera därför ditt namn, adress samt kontonummer när du skickar in pumpen på nedanstående adress. Vi har inte någon liknade flaska i vårt sortiment.

Produkten Easy Spray modell 8711 (metallbotten, modellen efter 8704) har återkallats från butik då vi funnit att många användare inte följer bruksanvisningen och släpper ut trycket ur flaskan genom att skruva upp korken efter användning och vid förvaring. Detta kan innebära en risk för att flaskan går sönder. Därför har vi valt att sluta att sälja denna produkt. Vi rekommenderar att du sänder in pumpen enligt nedan. Vi ersätter dig ekonomiskt för flaskan - inkludera därför ditt namn, adress samt kontonummer när du skickar in pumpen på nedanstående adress.

Du sänder endast pumpen till oss. Pumpen skickas i ett vanligt kuvert tillsammans med ett brev med ditt namn, adress och kontonummer så att vi kan sätta in ekonomisk ersättning till dig för flaskan. På kuvertet så skriver du "FRISVAR" vilket betyder att du ej behöver betala något porto.

Vänligen skicka till:
FRISVAR
OBH Nordica Sweden AB
695 20 LAXÅ


Med vänliga hälsningar
OBH Nordica


// min hann explodera - innan jag läste detta! Städa köket? Skojjaru?  
OBH håller sitt avtal, jag har skickat in nämnda pumpdel och fått pengar tillbaka.
Har i dagarna köpt en ny variant, på Coop, den heter Emsa, med helgjuten botten //



Nässelsoppa



Nässelsoppa
6 portioner

2 liter nässlor, små späda
(eller färsk spenat)
1½ liter vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
2 msk smör (el margarin)
3 msk vetemjöl
salt, peppar

Skölj nässlorna, ta bort grova skälkar. 
Sjud nässlorna i buljongen under lock i ca 15 minuter.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädden.
Rör samman smör och vetemjöl och klicka i under omrörning (som redning) 
Smaka av med salt och peppar.


// otroligt gott, en smak som inte går beskriva, "söt-stark" kanske.  Fick mycket nässelsoppa som barn, tyckte om det redan då! //

CAPRISALLD, mozzarella och tomat



Caprisallad med mozzarella och tomat
15 buffeportioner

3 medelstora tomater
ca 7 cm mozzarellaost
½ tsk flingsalt
2 tsk olivolja
1 kvist färsk basilika
(eller annat "grönt")

Skiva tomaterna så tunnt som möjligt.
Skiva osten i knappt halv cm-tjocka skivor.

Varva ost och tomatskivor på ett fat, smula salt över och vrid lite peppar över.
Droppa olja över och garnera med "grönt".

Om den inte ska ätas direkt, plasta för att bevara fräschheten.

Tacokrydda, hemgjord



Till den hemgjorda tacokryddan,
ca 1 dl, behövs:

2 msk chilipeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
2 tsk citronpeppar
2 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
½ tsk torkad oregano
½ tsk salt
(ev ½ tsk sötningsmedel)

Blanda noga och förvara i tätslutande burk.


// anledningen till att jag gjorde denna var att vi skulle bjuda en person på tacos som inte gillar vitlök och alla färdiga kryddor innehåller vitlök, att alternativ alltså om man hehöver utesluta någon krydda //

Lenas modifierade Moussaka




Lenas Moussaka


6 port:


Ingredienser:
1 stor aubergine

margarin till stekning


Ostsås:

40 g smör

Vetemjöl

4 dl mjölk

3 äggulor
60 g riven parmesan, eller annan smakrik ost


Köttfärssås:

ca 450 g köttfärs

1 burk champinjoner, eller annan svamp

1 stor lök, hackas

2 vitlöksklyftor, skivas

1 burk krossade tomater

Salt

Peppar

Hemagjord tacoskrydda


Skiva auberginen och stek skivorna tills de är gyllenbruna.
Stek köttfärsen som till en vanlig köttfärssås, ev kan den behövas redas lite den ska vara "torr".

Koka såsen, gör en vanlig vitsås, tillsätt ost - så blir det helt plötsligt en ostsås. Som piff  - tillsätt äggulorna en i sänder och rör om - efter äggens inträde får inte såsen koka mera.


Varva nu auberginskivor, köttfärsröra, auberginskivor och sist hälles ostsåsen över.


Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.



// jag har från början utgått från ett GI recept som efter att antal lagningar blivit såhär, i mitt tycke supergott//


Kantarellmuffins



Kantarellmuffins

Ca 12 i en muffinsform.


200 g kantareller, eller annan svamp

Olja till stekning

5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 ägg

2½ dl mjölk

1 dl rapsolja

80 g cheddarost eller annan smakrik ost


Bryn svampen i oljan och låt dem svalna. Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, salt och peppar i en skål.

Vispa äggen pösigt i en annan skål.

Rör först ner mjölk och olja försiktigt i äggsmeten, sedan osten och den brynta svampen.

Blanda försiktigt ner mjölblandningen i ägg/svampsmeten.

Skeda upp smeten i en muffinsform, eller i pappersformar.

Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.


Svamp- och rotsakspaj

 


Svamp- och rotsakspaj

5-6 personer
1 sats pajdeg
200 g svamp, gärna blandade sorter
1 liten gul lök
1 stor morot
1 bit rotselleri, ca 50 g
100 g broccoli
4 ägg
3 dl gräddmjölk
1 dl riven ost
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 tsk timjan
salt och vitpeppar

1. Ansa och hacka svampen grovt. Skala och hacka en liten gul lök fint. Stek svamp och lök ett par minuter. Dra pannan från värmen men låt svamp och lök ligga kvar och dra på eftervärmen.
2. Skala och riv morot och rotselleri på grova skivan i matberedaren. Förkoka broccolin och låt den rinna av på handduk innan den delas i mindre bitar.
3. Kavla ut pajdegen och klä en smörad pajform. Förgrädda.
4. Vispa upp ägg, gräddmjölk och riven ost. Krydda med smulad buljongtärning, timjan, salt och peppar.
5. Ta ut pajen och fördela svamp, rivna rotsaker och broccoli i det förgräddade skalet. Slå på ägg- och gräddblandningen och sätt in pajen i ugnen igen. Grädda färdigt. Det tar cirka 30 minuter. Serveras med grönsallad.


Fetagratinerade potatishalvor

 

Fetagratinerade potatishalvor
Till 2 person behövs:

4 potatisar
60 g fetaost, max 17 %
2 msk lätt kesella
4 msk hackad rucolasallad
2 dl kikärter, kokta eller konserverade
2 msk hackad gräslök
4 msk lättfil eller mild yoghurt
salt och peppar
Servera till:
tomatsallad med rucola

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och dela potatisarna i halvor.
Lägg dem på ett ugnssäkert fat med snittytan upp.
Baka dem i ugnen ca 15 min. Mosa osten och blanda med kesella och rucola.
Klicka röran på potatisarna och baka dem i ytterligare 15 min.
Mosa kikärter, gräslök och fil. Smaksätt med salt och peppar.
Servera röran till potatisen.



Broccolipaj med klös

 

Broccolipaj med klös

TILL 4 PERSONER BEHÖVS:
2 ark filodeg, ca 20x20 cm, 50 g
400 g fryst broccoli
4 schalottenlökar
1 ägg
1 burk kesella lätt
salt och nymalen svartpeppar
2 tsk dijonsenap
olivolja i sprayflaska
flytande margarin


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°. Använd en gjutjärnspanna och smöra den
lätt med flytande margarin.
Lägg i degplattorna och låt degen hänga över kanterna.
Fördela den tinade avrunna broccolin i pajen
tillsammans med hackad schalottenlök.
Vispa upp ägget och blanda med kesellan.
Smaka av smeten med salt, peppar och senap och
häll den över broccolin.
Spreja lite olivolja på degkanterna.
Grädda tills pajen fått fin färg, ca 25 min.




Glöggpajer

image1 


Glöggpajer
Ca 30 st


Pajdeg:

Se pajdeg till efterrätt


Fyllning:
50 g smör
1 dl vit baksirap
2 msk vetemjöl
1 kuvert, 0,5 g saffran
1 burk kesella, 250 g
2 äggulor
100 g hackad sötmandel, ca 2 dl
2 dl russin
2 äggvitor


1. Blanda till pajdegen, Tryck ut degen tunt i aluminiumformar.
Ställ på plåt i kylen i ca 30 minuter.
Förgrädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 5 minuter.
Sänk värmen till 175 grader.

2. Rör smör och sirap så det blandas väl,
tillsätt de övriga ingredienserna utom äggvitorna.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum och
vänd ner i fyllningen. Fördela i formarna

4. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen 15-20 minuter.
Låt dem kallna. Förvara den i kylen.

5. De går bra att frysa, tinas i rumstemperatur.


Pajdeg till efterrätt.
4-6 portioner
(t.ex 30 små pajer i folieform)

3-3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
150 g margarin
1 ägg

Beredning:
Blanda mjöl, bakpulver och socker.
Smula sönder margarinet i blandningen .
Tillsätt söndervispat ägg och blanda till en deg.
Tillsätt ev mer mjöl om degen blir för lös.
Låt degen vila i kylen minst 30 minuter innan det kavlas.




Välkommen till min nya avdelning!

Här hade jag tänkt lägga ut mina recept, som för närvarande ligger och skvalpar på min "icke-fungernade-hemsida" till ingen nytta.

Om

Min profilbild

(mamma) LENA

"Medelålders" kvinna med perspektiv på livet, på gott och ont.

RSS 2.0