OBS - Easy Spray - OBS
Information Easy Spray
INFORMATION ANGÅENDE EASY SPRAY
Produkt Easy Spray 8704 (genomskinnlig botten) och 8709 (duopack) har vi återkallat i tidningarna i slutet av juni 2006. Detta på grund av utmattningsproblem i plasten på en del av leveranserna efter en längre tids användning. Detta kan innebära att botten kan gå ur flaskan.
Vi rekommenderar dig att du inte använder flaskan och kasserar de andra delarna förutom den vita pumpen och gör enligt nedan. Vi ersätter dig ekonomiskt för flaskan - inkludera därför ditt namn, adress samt kontonummer när du skickar in pumpen på nedanstående adress. Vi har inte någon liknade flaska i vårt sortiment.
Produkten Easy Spray modell 8711 (metallbotten, modellen efter 8704) har återkallats från butik då vi funnit att många användare inte följer bruksanvisningen och släpper ut trycket ur flaskan genom att skruva upp korken efter användning och vid förvaring. Detta kan innebära en risk för att flaskan går sönder. Därför har vi valt att sluta att sälja denna produkt. Vi rekommenderar att du sänder in pumpen enligt nedan. Vi ersätter dig ekonomiskt för flaskan - inkludera därför ditt namn, adress samt kontonummer när du skickar in pumpen på nedanstående adress.
Du sänder endast pumpen till oss. Pumpen skickas i ett vanligt kuvert tillsammans med ett brev med ditt namn, adress och kontonummer så att vi kan sätta in ekonomisk ersättning till dig för flaskan. På kuvertet så skriver du "FRISVAR" vilket betyder att du ej behöver betala något porto.
Vänligen skicka till:
FRISVAR
OBH Nordica Sweden AB
695 20 LAXÅ
Med vänliga hälsningar
OBH Nordica
// min hann explodera - innan jag läste detta! Städa köket? Skojjaru?
OBH håller sitt avtal, jag har skickat in nämnda pumpdel och fått pengar tillbaka.
Har i dagarna köpt en ny variant, på Coop, den heter Emsa, med helgjuten botten //
Nässelsoppa

Nässelsoppa
6 portioner
2 liter nässlor, små späda
(eller färsk spenat)
1½ liter vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
2 msk smör (el margarin)
3 msk vetemjöl
salt, peppar
Skölj nässlorna, ta bort grova skälkar.
Sjud nässlorna i buljongen under lock i ca 15 minuter.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädden.
Rör samman smör och vetemjöl och klicka i under omrörning (som redning)
Smaka av med salt och peppar.
// otroligt gott, en smak som inte går beskriva, "söt-stark" kanske. Fick mycket nässelsoppa som barn, tyckte om det redan då! //
CAPRISALLD, mozzarella och tomat

Caprisallad med mozzarella och tomat
15 buffeportioner
3 medelstora tomater
ca 7 cm mozzarellaost
½ tsk flingsalt
2 tsk olivolja
1 kvist färsk basilika
(eller annat "grönt")
Skiva tomaterna så tunnt som möjligt.
Skiva osten i knappt halv cm-tjocka skivor.
Varva ost och tomatskivor på ett fat, smula salt över och vrid lite peppar över.
Droppa olja över och garnera med "grönt".
Om den inte ska ätas direkt, plasta för att bevara fräschheten.
Tacokrydda, hemgjord

Till den hemgjorda tacokryddan,
ca 1 dl, behövs:
2 msk chilipeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
2 tsk citronpeppar
2 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
½ tsk torkad oregano
½ tsk salt
(ev ½ tsk sötningsmedel)
Blanda noga och förvara i tätslutande burk.
// anledningen till att jag gjorde denna var att vi skulle bjuda en person på tacos som inte gillar vitlök och alla färdiga kryddor innehåller vitlök, att alternativ alltså om man hehöver utesluta någon krydda //
Lenas modifierade Moussaka
6 port:
Ingredienser:
1 stor aubergine
margarin till stekning
Ostsås:
40 g smör
Vetemjöl
4 dl mjölk
3 äggulor
60 g riven parmesan, eller annan smakrik ost
Köttfärssås:
ca 450 g köttfärs
1 burk champinjoner, eller annan svamp
1 stor lök, hackas
2 vitlöksklyftor, skivas
1 burk krossade tomater
Salt
Peppar
Hemagjord tacoskrydda
Skiva auberginen och stek skivorna tills de är gyllenbruna.
Stek köttfärsen som till en vanlig köttfärssås, ev kan den behövas redas lite den ska vara "torr".
Koka såsen, gör en vanlig vitsås, tillsätt ost - så blir det helt plötsligt en ostsås. Som piff - tillsätt äggulorna en i sänder och rör om - efter äggens inträde får inte såsen koka mera.
Varva nu auberginskivor, köttfärsröra, auberginskivor och sist hälles ostsåsen över.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
// jag har från början utgått från ett GI recept som efter att antal lagningar blivit såhär, i mitt tycke supergott//
Kantarellmuffins

Kantarellmuffins
Ca 12 i en muffinsform.
200 g kantareller, eller annan svamp
Olja till stekning
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 ägg
2½ dl mjölk
1 dl rapsolja
80 g cheddarost eller annan smakrik ost
Bryn svampen i oljan och låt dem svalna. Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, salt och peppar i en skål.
Vispa äggen pösigt i en annan skål.
Rör först ner mjölk och olja försiktigt i äggsmeten, sedan osten och den brynta svampen.
Blanda försiktigt ner mjölblandningen i ägg/svampsmeten.
Skeda upp smeten i en muffinsform, eller i pappersformar.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Svamp- och rotsakspaj
Svamp- och rotsakspaj |
Fetagratinerade potatishalvor

Fetagratinerade potatishalvor 4 potatisar Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Tvätta och dela potatisarna i halvor. |
Broccolipaj med klös

Broccolipaj med klös TILL 4 PERSONER BEHÖVS:
|
Glöggpajer
Glöggpajer
Pajdeg till efterrätt. 3-3½ dl vetemjöl Beredning: |