Svamp- och rotsakspaj
5-6 personer 1 sats pajdeg 200 g svamp, gärna blandade sorter 1 liten gul lök 1 stor morot 1 bit rotselleri, ca 50 g 100 g broccoli 4 ägg 3 dl gräddmjölk 1 dl riven ost 1 tärning grönsaksbuljong 1/2 tsk timjan salt och vitpeppar
1. Ansa och hacka svampen grovt. Skala och hacka en liten gul lök fint. Stek svamp och lök ett par minuter. Dra pannan från värmen men låt svamp och lök ligga kvar och dra på eftervärmen. 2. Skala och riv morot och rotselleri på grova skivan i matberedaren. Förkoka broccolin och låt den rinna av på handduk innan den delas i mindre bitar. 3. Kavla ut pajdegen och klä en smörad pajform. Förgrädda. 4. Vispa upp ägg, gräddmjölk och riven ost. Krydda med smulad buljongtärning, timjan, salt och peppar. 5. Ta ut pajen och fördela svamp, rivna rotsaker och broccoli i det förgräddade skalet. Slå på ägg- och gräddblandningen och sätt in pajen i ugnen igen. Grädda färdigt. Det tar cirka 30 minuter. Serveras med grönsallad. |