Nässelsoppa



Nässelsoppa
6 portioner

2 liter nässlor, små späda
(eller färsk spenat)
1½ liter vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
2 msk smör (el margarin)
3 msk vetemjöl
salt, peppar

Skölj nässlorna, ta bort grova skälkar. 
Sjud nässlorna i buljongen under lock i ca 15 minuter.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädden.
Rör samman smör och vetemjöl och klicka i under omrörning (som redning) 
Smaka av med salt och peppar.


// otroligt gott, en smak som inte går beskriva, "söt-stark" kanske.  Fick mycket nässelsoppa som barn, tyckte om det redan då! //

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0