Tjoohooo ... vardagen är här!


Gammal?
 -  förmodligen..

Men idag är allt vid det gamla, helgledigheten är slut, skolan börjar - ordningen är återställd. Nja. börjar och börjar, men det är anmälan på skolan idag, lektionerna börjar på onsdag. Det är lite snigelfart såhär på Vux. Egentligen förstår jag inte varför, varför det ska vara så  l å n g s a m t  allt på Vux. De flesta, jag är ju egentligen det enda undantaget, är ju unga och pigga. Nyutkomna från skolvärlden. Kan inte begripa varför det är skyddad verkstad vad gäller fart och krav. Jo jag vet, många studerar och jobbar samtidigt. Studerar och har små barn. Studerar och försöker få sitt "vanliga" liv att fungera. Men - kan de inte agera som vuxna människor också då. Komma på lektionerna, komma när de har redovisningar trots att de kanske inte är helt färdiga med sitt arbete.... Nej, jag har märkt tendensen de två terminer jag varit inom skolvärlden att studiemoralen är fruktansvärt dålig. Jaja, jag vet - många järn i elden - men man måste kanske bestämma vad man ska använda sin tid till. Inte alls märkligt att kommunerna går på knäna när det gäller kostnaden för vuxenstudierna, att det blir neddragningar. Många söker till komvux, många. Efter att blivit antagen så inställer sig de flesta i alla fall i början av terminen, allteftersom termien lider så tunnas klasserna ut - sista månaderna är det  kanske ca 1/3 kvar, per klass ??? Ingen, ingen i de klasser som jag gått i har meddelat läraren att de slutat. Hur jag kan veta det, jag har frågat lärarna! Förståss. Lärarna skakar på huvudet, suckar, pustar, säger "jaja, så är det - det är lika varje termin". Men, kan jag tycka som vän av ordning, det är ju pengar det är fråga om. Pengar till lokaler, till lärare. Lärartjänster. Och, det måste vara tungt att vara lärare när alla deras klasser tunnas ut på detta sätt,  enligt "10 små negerpojkar"- metoden. Kan det bero på att det är gratisskola? Kan det bero på att vi fostrat våra barn fel? För de är ju i mina barns ålder de flesta, en del betydligt mycket yngre än mina barn faktiskt. Var finns arbetsmoralen? Moralen hos dem som ska ta över Sverige?
Som gammal kärring så blir jag arg......

Kommentarer
Postat av: Åsa

Kan förstå din irritation, det är ju så, att det är platser som är upptagna och ingen kommer, det finns kanske de som verkligen vill studera och som inte får någon plats på grund utav det.
Väldigt dåligt utav de som bara skiter i att komma och som inte heller lämnar besked.
Hoppas, att du får en bra dag/ Ha dé!

Postat av: Paula

Hej och god fortsättning! Visst behöver vi våra invanda rutiner, här har gubben o jag gått o skrotat i flera veckor nu, inte så vanligt för det var första gången på femton år som han var julledig....men oj vad man vänder på dygnet. Har ett litet h--te nu att försöka vända tillbaks...igår kväll i säng vid elva, tvinnade runt som en iller till klockan två, klockan ringde halv åtta, men då sov jag som godast!
Nåja, vad klagar jag över egentligen? Nu är vardagen här och jag ser att du har åsikter om komvux. Tror jag det, att vissa har dålig disciplin! Man vill så mycket, det är väl som med nyårslöftena, håller några veckor, sen ger man upp.
Men visst är det trist, och visst ger många upp för lätt!
Hoppas du får en fin vecka!

2008-01-07 @ 12:19:11
URL: http://paulaz.se
Postat av: Sylvia

Jag tillhör dem som för många år sedan började på komvux. Jag hade sådana ambitioner men insåg att som ensam förälder, heltidsjobb, 2,5 tim restid varje dag att det inte gick. Men jag meddelade i alla fall att jag hoppade av. Det bör man göra åtminstone.

2008-01-07 @ 18:53:43
URL: http://pantersylvia.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Ja det är väl ändå det minsta man kan begära ett samtal som talar om att nu kommer jag inte mer. Fy sjuttisingen så illa.
Inatt har jag bara sovit max 1½timme. Helt hopplöst att somna när det är länge sen man stigit upp tidigt. Väckaren ringde 5.00 och då sov jag som skönast.
Ha det gott rara du och kraaaam.

2008-01-07 @ 21:48:56
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Gunnel

Med all rätt kan vi tillåtas att bli förbaskade.

Nu studerar inte jag på det viset du gör men går kurser, ja inom hundsport och så, och det är likadant där. Visserligen är det ingen kostnad på instruktörer och så då det är ideelt...men som sagt...var finns moralen. För även där är det ändock folk som ställer upp för oss andra. Sen finns det kanske dom som gärna vill gå en kurs och så finns det ingen plats ... och kanske det är just en person som liksom jag går vid alla tillfällena...om inte sjukdom sätter käppar i hjulet.

2008-01-07 @ 21:56:37
URL: http://djurvannen.blogspot.com
Postat av: Inga M

Det borde kanske vara någon slags spärr på detta fast jag vet inte hur den skulle se ut. Det värsta är att sånt här sticker i ögonen och just nu verkar det ha stuckit den nya regeringen i ögonen eftersom man vill dra in på kostnaderna för vuxenstudier. Det är synd eftersom det är en bra möjlighet. Inte så många vet i gymnasieåldern vad de vill bli.

2008-01-12 @ 09:06:56
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Skriv gärna din E-postadress: (publiceras inte, bara för mig)

URL: din bloggadress eller hemsida

Kommentar:

Trackback