Del 2 av 100-listan .....

....... jaha, så har jag knåpat ihop en liten bit till...... mellanbiten i livet kanske?
NEJJ, jag som ska bli så gammal och en riktig go-tant, har bara kommit till första delen ....  :-)

Tycker fortfarande att det verkar torftigt, alla andra har så spännande och roliga saker att förtälja,men alla kan ju inte vara intressanta ...... här kommer ett axplock från "lilla grå" ...



24.      Gifter mig vid 19 års ålder. Får maken som förmyndare i ett halvår eftersom jag var omyndig! Det var häftigt att gifta sig och ta makens efternamn. Långt senare insåg jag att en dela av mig försvann med efternamnet.
25.      Får tre barn i ganska rask följd, alla tre födda i juni – 19, 21 och 24. Perfekt timing för sommar-födelsedagskalas i jätteformat.

26.      Är hemmafru/hemma-mamma i 12 år, anser att jag fick förmånen att fostra och hjälpa fram mina barn på ett sätt som dagen föräldrar inte ges möjlighet till. Verkar som (hoppas på ) att  mitt fostrande gett dem en trygg grund att falla tillbaks på.

27.      Är en familj som ofta och gärna är ute på utflykt – om bara i kohagen. Man kan utflykta några meter innanför kostängslet och vända ryggen mot bilarna…. Huvudsaken man är ute.

28.Älskar att vara ute när det regnar – det FINNS inget dåligt väder, det vet jag – bara dåliga kläder, dålig fantasi och dåligt humör ….

29.      Mitt i solskenet med bildande av familj drabbas vi av dubbla dödsfall – mamma2 och momma2 avlider med 13 dagars mellanrum. Dock den kärnfriska mormor först. ”Det är inte rätt att barnen dör före sina föräldrar” ansåg hon – och skyndade sig att insjukna och avlida. Mamma hade legat medvetslös i tre månader, så mormors död var som ett slag. Men –allt fick komma i rätt ordning. Mormor bodde hos oss, var mitt stora stöd i livet i avsaknad av mamma, som varit sjuk sedan jag var 11 år.

30.      Gissa vem som ordnade med begravningar och allt som hör till ?

31.      Bananskalens drottning får ett jobb! Utanför hemmet.

32.      Lillebror börjar på dagis/lekis. Han gråter varje dag – mammans hjärta gråter.

33.  Bomben briserar – skilsmässa! ”Kvinnor finner sig” var faderns kommentar. NNEEJJ så i katten heller …. Det var faktiskt år 1989 inte 1800. Alla gifte sig för änkepensionens skull, jag skiljer mig.  Jag vet vart alla bittra sura kärringar kommer ifrån – det var de som ”fann sig”!

34.  Alltså - 36 år och ensamstående med tre barn. Får skylla sig själv. Se vad du valde bort. Gråter krokodiltårar när jag ser ett gammalt par inta sitt morgonkaffe på bron i morgonsolen. Så kommer jag aldrig att få det. Men – vaddå – jag är ju bara 36. Det är 30 år kvar till pension. Många möjligheter att hitta kärligheten är kanske kvar, även för mig – och framför allt, surkärringsembryot är väck….

35.  Har varit på tjänsteresa till Sicilien. Vi undrar om det är farligt pga Tjernobylkatastrofen? Italienarna var pålästa – kan vi släppa in nordbor, är de radioaktiva?

36.  Avdelning kändisar, de ska vi ja ha med ! Bjuder Bosse Larsson på kaffe.

37.  Kramar och får kram av Cindy Peters

38.  Rastar Anna Lena Löfgrens hundar – jodå hon var åxå med.

39.  Skjutsar Lasse Berghagen i min bil. Han ÄR stor … (storväxt alltså) annars inte så märkvärdig …. Då var Bengt Alsterlind roligare…

40.  Hans Kaldaras, MiaMarianne och PerFilip,  attans bananer jag minns inte längre - så länge sedan…

41.  Har träffat många andra mindre kända artister, en del helt okända förmågor, som gör ett otroligt jättejobb, som reser runt på servicehus och underhåller på det mer nära planet som jag tror jag uppskattar mer än ”stjärnorna” /divorna …

42. Har varit kyrkvärd i Min kyrka.

43.  Har varit deltidspolitiker inom kommun och kyrka.

44.  Vet hur valsedlar kommer till. Har varit ansvarig för valsedlarnas tillkomst för mitt parti inom min kommun. En process på ca 1 år.

45.  Är oftast barfota, - i gummistövlarna, även i vinterstövlarna! Alltid barfota inomhus.

46.  Har en icke fungerande kokbok på min hemsida.

47.  Kärleken kärleken kärleken kommer och sveper iväg med mig – 12 mil från nya hemmet …. Från barn och allt - lillebror som fortfarande ”bor hemma” fortsätter sitt boende och pappan flyttar in hos honom. Skifte i Bregottfabriken kan man likna det vid….. Om det var kärleken kan man diskutera – men just då var det rätt.


...fortsättning följer......

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Tja, inte vet jag men så särskilt grå och ointressant tycker jag inte din lista är! Och.. jag håller helt med om det där med att inte "finna sig".

Postat av: SolSkuggan

Grå och ointressant. Människa var får du allt ifrån!
Du har varit med om mycket och du kan konsten att berätta. Jag väntar med stort intresse på fortsättningen:)

2006-09-08 @ 18:33:51
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Quid Vis

Jag är ute på bloggpromenad nu och stannar upp i din blogg. Den är inte alls ointressant. Tvärtom. Jag har följt hela er byggnation.

2006-09-08 @ 19:04:59
URL: http://quidvis.blogg.se
Postat av: MammaLena

Svarar En liten tant: Det kanske är så livet är, för alla .... upp och ner och ibland uppochner ;) Exakt precis - det var då jag sa adjöss till bitterheten, för jag är helt bestämd om att alla sura kärringar kommer ur "finna sig"-lägret.

Svara Solskuggan: Men - alla andra har ju gjort så mycket kul och fantastiskt - och jag har bara gått i min fåra med näsan i jorden - fast - ibland har jag ju spårat ur, eller hoppat ur rättare helt och hållet - å DET har varit uppfriskande.. ;))
/L

2006-09-08 @ 19:09:22
Postat av: MammaLena

Svarar quidvis: Ojjsanhoppsan - det har jag missat. Välkommen i min galna värld! Jag hade ju en tid där i grävandet och krattandet när bloggkommentarerna blev mycket mycket lidande.. å så tjyvbloggade jag ju åxå, för sambon, så det var lite körigt ett tag. Nu har jag ju som jag just skrev i sista inläget - berättat i ren upphetsning över att komma ut på nätet om bloggandet för sambon. I början föll det sig naturligt att inte berätta, men nu känns det otillåtet förbjudet att hålla på och smyga.
Ska kolla in hos dig - för nu har jag ju uppkoppling å ja......
/L

2006-09-08 @ 19:15:31
Postat av: Inga M

Läser Din lista om Ditt liv. Det är fortfarande lika spännande. Du måste spara den och ge till barn o barnbarn som en del av deras släkthistoria!

Sen undrar jag förstås hur Du kan gå barfota i gummistövlar??? Jag skulle bli galen om jag var tvungen att göra det!!

2006-09-09 @ 12:05:01
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Gunnel

Jag tycker du skriver så himla fint om ditt liv. Du skriver inte bara en mening rakt av utan lite mera. Och du är inte ett dugg torftig. Fortsätt klura ut resten. Här är en som väntar.

2006-09-10 @ 12:46:39
URL: http://gunnel.blogg.se
Postat av: Gunnel

Ps: Jag är också mest barfota...även i gummistövlarna. Strumpor bara kliar

2006-09-10 @ 12:47:04
URL: http://gunnel.blogg.se
Postat av: MammaLena

Svarar Inga M:Spännande? Nja - tror inte det...fast, det kanske blir framöver ...har du försökt vara barfota i stövlarna? Å i vinter stövlarna är det underbart - för dom är ju lurviga inuti!
Svarar Gunnel: Ja jag hade ju tänkt försöka få ihop en del till i helgen - men det blev ju så fint väder så det har varit full trädgårds/målnings/grejandes-aktivitet både lördag och söndag. Är SÅ trött ... men jag har fått stryka några punkter på min göra-innan-vintern-lista... avd stövlar och strumpor - strumporna korvar av sig av foten i stövlarna ... är det bara jag som har fötter som inte vill ha strumpor på?
/L

2006-09-10 @ 18:44:28
Postat av: Gunnel

Nej....jag vill inga strumpor ha...fast ibland måste jag ge mig

2006-09-10 @ 19:39:40
URL: http://gunnel.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Skriv gärna din E-postadress: (publiceras inte, bara för mig)

URL: din bloggadress eller hemsida

Kommentar:

Trackback